Vi bruker informasjonskapsler:

Ehelseagder.no bruker informsjonskapsler for å lagre data midlertidig lokalt på din datamaskin. Dette er kun relevant for personer som skal opprette innhold på nettsiden. Informasjonskapslene påvirker ikke lesere av nettsiden. Det benyttes ingen tredjeparts-informasjonskapsler, så din datta er trygg.


Ved å trykke "Jeg forstår" samtykker du til bruken av informasjonskapsler. Ønsker du ikke å samtykke kan du ignorere feltet. Vær obs på at brukeropplevelsen vil bli redusert.

lock Logg inn

Praktiske eksempler på velferdsteknologi i Norden

– Nordens velferdssenter har publisert en oversikt over 24 praktiske eksempler på velferdsteknologi.
Det de har felles er at de blir implementert, tilgjengelig for befolkningen lokalt – og bevist at de fungerer. Et annet kjennetegn ved disse løsningene er at de er en samling digitale tjenester som utgjør en stor forskjell for mange mennesker rundt om i Norden. Alle de 27 millioner innbyggerne i Norden kommer på et tidspunkt i kontakt med en av disse løsningene, enten personlig, gjennom en slektning eller noen andre i deres nærhet.

Publikasjonen er primært rettet mot beslutningstakere på forskjellige nivåer, men den kan leses av alle som er interessert i effekten av digitale løsninger på helsevesenet og omsorgen.

Hvis alle de fem landene i Norden skulle implementere disse velferdsteknologitjenestene, tror mange at vi veldig godt kan være på vei til å løse fremtidens utfordringer innen helse og omsorg.

Link til publikasjonen på engelsk:
https://nordicwelfare.org/wp-content/uploads/2020/01/NWC-VOPD-EN-webb.pdf

Link til publikasjonen på svensk:
https://nordicwelfare.org/wp-content/uploads/2019/09/Vård-och-omsorg-på-distans-webb-pdf.pdf

Om RKG eHelse

Regional koordineringsgruppe e-helse og velferdsteknologi Agder (RKG e-helse) ble etablert i 2016 av Rådmannsgruppen – regionplan Agder.

RKG-ehelse har følgende formål:

  • regionen skal være ledende innen velferdsteknologi i Norge
  • arbeidet skal stimulere til forskning, utvikling og næringsutvikling i regionen
  • økt regional kommunal koordinering og forankring på Agder

Følg oss på Facebook: