Vi bruker informasjonskapsler:

Ehelseagder.no bruker informsjonskapsler for å lagre data midlertidig lokalt på din datamaskin. Dette er kun relevant for personer som skal opprette innhold på nettsiden. Informasjonskapslene påvirker ikke lesere av nettsiden. Det benyttes ingen tredjeparts-informasjonskapsler, så din datta er trygg.


Ved å trykke "Jeg forstår" samtykker du til bruken av informasjonskapsler. Ønsker du ikke å samtykke kan du ignorere feltet. Vær obs på at brukeropplevelsen vil bli redusert.

lock Logg inn

CRANE Fase 1 tildeling er klar!

– Evalueringskomiteen i CRANE har ferdigstilt arbeidet og annonsert hvilke 5 tilbydere som inviteres med videre til utvikling av design i prosjektets Fase 1
Etter utlysningsfristen for CRANE-anbudet gikk ut tidlig i november 2022, er nå en intensiv evalueringsperiode over i prosjektet.

Vårt omfattende kommunikasjonsarbeid om potensialet for næringslivet og mulighetene i CRANE har lyktes. Vi mottok til sammen 20 tilbud ved utløp av innleveringsfristen. Det er åpenbart at de forskjellige gruppene av samarbeidspartnere bak tilbudene har investert mye tid og ressurser for å forstå kjernen i CRANE og CRANE-visjonen - samt i å skrive søknader.

"Vi ble gledelig overrasket over å se den enorme interessen for CRANE, og det har vært veldig viktig å gjøre en nøye vurdering for å sikre at de vinnende tilbudene er dem som har størst sannsynlighet for å lykkes" sier Niclas Forsling, CRANE-koordinator.

Interessen for CRANE og CRANE-visjonen var merkbar allerede under konsultasjonsprosessen for det åpne markedet i fjor vår, det var stort oppmøte fra europeiske helseteknologiske industriaktører. I løpet av utlysningsperioden ble det stilt mange relevante spørsmål, som viser at interessentene ønsket å forstå og fullt ut omfavne CRANE-visjonen.

Tildelingskunngjøringen er nå publisert i anbudsplattformen til alle tilbydere og er også tilgjengelig på vår nettside. CRANE ønsker å takke alle interessenter og budgivere for at de tok seg tid til å levere søknader. Vi gleder oss til å se hva som kommer videre, og hele teamet bak CRANE er ivrige etter å støtte den fremtidige utviklingsprosessen på best mulig måte.

Foreslått avgjørelse er at rammeavtalene og Fase 1 kontraktene tildeles:

• Combitech AB
• Data for Good
• Egde Consultants AS
• TELEVES S.A.U.
• WIRING TECHNOLOGIES SL (8WIRES)

Disclaimer: Denne tildelingsbeslutningen betyr ikke at kjøpergruppen har akseptert noe anbud og at det foreligger en bindende avtale om dette foreløpig. Kjøpergruppen har rett til å revurdere eller oppheve vedtaket. En bindende avtale foreligger når kontraktene er signert av begge parter. Kjøpergruppene overholder nå en frivillig stillstandsperiode på 15 dager.

Alt godt - let's CRANE!
© CRANE Consortium
Besøk gjerne Crane sin prosjektside for mer informasjon.

Publisert 26-01-2023, av Ingrid Kjørstad (Prosjektleder CRANE-Agder)

Om RKG eHelse

Regional koordineringsgruppe e-helse og velferdsteknologi Agder (RKG e-helse) ble etablert i 2016 av Rådmannsgruppen – regionplan Agder.

RKG-ehelse har følgende formål:

  • regionen skal være ledende innen velferdsteknologi i Norge
  • arbeidet skal stimulere til forskning, utvikling og næringsutvikling i regionen
  • økt regional kommunal koordinering og forankring på Agder

Følg oss på Facebook: