Vi bruker informasjonskapsler:

Ehelseagder.no bruker informsjonskapsler for å lagre data midlertidig lokalt på din datamaskin. Dette er kun relevant for personer som skal opprette innhold på nettsiden. Informasjonskapslene påvirker ikke lesere av nettsiden. Det benyttes ingen tredjeparts-informasjonskapsler, så din datta er trygg.


Ved å trykke "Jeg forstår" samtykker du til bruken av informasjonskapsler. Ønsker du ikke å samtykke kan du ignorere feltet. Vær obs på at brukeropplevelsen vil bli redusert.

lock Logg inn

Kort om arrangementet

Starter:
17-08-2022 kl 08:00
Slutter:
17-08-2022 kl 09:00
Sted:
Samfunnsteltet, Arendalsuka
Arrangør:
CRANE, Region Agder RKG, Region Extremadura, Region Västerbotten
Kontaktperson:

Ingrid Kjørstad
ingrid.kjorstad@arendal.kommune.no

Arendalsuka

– BEDRE DATAFLYT OG ANALYSE AV OFFENTLIGE OG PRIVATE DATA - FOR Å STYRKE INNBYGGERNES EGENOMSORG
Den demografiske utfordringen som forventes å treffe både Arendal, Agder, Norge og resten av Europa, vil øke presset mot helsevesenet og skaper et sterkt behov for innovasjon på feltet egenomsorg. For å imøtekomme denne situasjonen vil EU-prosjektet CRANE fokusere på pasienter med kroniske sykdommer i tre distriktsområder: Region Västerbotten i Sverige, Extremadura i Spania og Agder i Norge. CRANE skal ta utgangspunkt i de tre regionene med tilhørende demografiske utfordringer, for å utvikle teknologiske løsninger som bidrar til bærekraftige helse- og omsorgstjenester for fremtiden.

CRANE skal designe en fleksibel og personlig egenomsorgsmodell for behandling av pasienter med kroniske lidelser hjemme. Gjennom analyser av data både fra helsetjenestene og fra innbyggernes egne private teknologier, skal CRANE skape ny innsikt som kan fungere som beslutningstøtte for helsetjenestene og som kilde til kunnskap og kompetanse for egenmestring for innbyggerne.

Om RKG eHelse

Regional koordineringsgruppe e-helse og velferdsteknologi Agder (RKG e-helse) ble etablert i 2016 av Rådmannsgruppen – regionplan Agder.

RKG-ehelse har følgende formål:

  • regionen skal være ledende innen velferdsteknologi i Norge
  • arbeidet skal stimulere til forskning, utvikling og næringsutvikling i regionen
  • økt regional kommunal koordinering og forankring på Agder

Følg oss på Facebook: